Hiljainen kansa

 Riihisalmen kupeesta 5-tietä eteläänpäin oli suunnitelma reissun jatkosta, ilman sen kummempia päämääriä tai aikatauluja. Aamu oikein rauhallinen eikä hyttysistä tai muistakaan ötököistä ollut harmia koko yönä, Ovissa mulla on aivan pienellä silmäkoolla olevat ohuet verhot mitkä ajaa hyttysverkon asian silloin kun haluaa nukkua ovet auki tai raollaan. 



Otin suunnaksi sitten kajaanin ja tottakai suomussalmenkohdilla piti sitten pysähtyä moikkaamaan hiljaista kansaa joka kyllä oli käymisen arvoinen paikka jollaista ei tule varmaan toista vastaan aivan heti. 
Siitä ajelin sitten ristijärvelle jossa oli tarkoitus uimarannalla viettää päivä ja jäädä siihen seuraavaksi yöksi. Uimaranta oli aivan ok ja paikallisesta kaupasta sai täydennettyä taas varastot. Oli uimarannan parkkipaikalla myös joku muukin retkeilyauto ja uimaranta muutenkin aika kovassa käytössä. 
Siinä vain alkoi pyörimään ilmeisesti joku viereisen talon isäntä vähän turhan tuttavallisesti vaikka kävinkin kysymässä että onko ok tässä olla ja häiritseeekö mahdollisesti tässä yöpyminen. Eipä isäntä siihen juuri vastanut mitää kun tuhahteli jotain.. Siinä kun muutaman kerran pää tuli jo oviaukosta sisään nii katsoin nyt kuitenkin paremmaksi vaihtaa maisemaa nii säästää tältä vaivalta.  




Pakkasin siis auton ja taas puskaparkki esiin ja katsomaan missä olisi mielenkiintoinen kohde tutkittavaksi. 
Eihän siinä kauaa mennyt ja Hiisijärvi pomppasi esiin ja siinä vasta paikka olikin. mahtavat hiekkakentät ja pyöräily maastot suoraan takapihalta. 
Itekseen naureskelin ja kiittelin isäntää joka minut tien päälle savusti :D 
 


Hiisijärven hiekat tosiaan tämän päivän päätepysäkki ja siellä sai rauhassa olla joku toinen matkalainen oli samalla alueella mutta siellä oli kyllä hyvin tilaa vaikka useampia olisi ollut. Pieni uimaranta ja grillaus mahdollisuudet ja siistit wc tilat niin mikäs tuon mukavampi majapaikka. 

-Repa



Kommentit

Suositut tekstit