Reissuvuosi 2023 osa.4

 Kesäkuun 9 päivä, Heräsin Itä-Helsingistä ja aamutoimien jälkeen ja eritoten viimeisen lämpimän suihkun ties moneenpäivään, starttailin uskollista edelleen projekkti repa nimellä kulkevaa matkakumppania. 

Navigaattori kännykästä tulille koska ei täältä löydä pois ilman. Ja nokka itäänpäin. 

Porvoo oli enimmäinen kohde jonne ajattelin ajelle joskus vuosia sitten olin siellä käynyt mutta ajattelin kävellä siellä pikkulenkin ja nauttia siitä vanhasta kaupungista.  


Onkohan klo vielä lyönyt edes 8 mutta kaupunki ei ollut herännyt kyllä yhtään eloon missään oikeastaan näkynyt ketään mutta olihan se vain mahtavaa Helsingin hektisyyden jälkeen. ainoa oikeastaan mikä jäi harmittamaan oli aamukahvin puute, kun olin ajatellut jossain paikallisessa semmoisen nauttia. mutta autoon kahville ja eteenpäin sano mummo porvoossa. 


Autossa istuessa taas selailin karttaa ja mietin mihinkän suuntaan seuraavaksi. No kotka oli eka mielessä mutta ei oikein napannut toinen kaupunki kierros niin ajattelin ajella suoraan seuraavaan yö paikkaan jonka olin ajatellut viettää repovellä. Siispä suunta Kouvolaan siellä eväitten tankkaus jostain marketista ja taisin autonkin tankata samaan konkurssiin. 


Siitä repoveden kansallispuistoon. Löytyi isoparkki alue missä yllättäen melko paljon autoja kuitenkin alku kesä kyseessä ja olin ajatellut koko reissu mennään rauhalliseen aikaan kun kuka hullu kesälomaa viettää ennen juhannusta :D Mutta sitten kun pääsi kiertelemään niin aivan itsekseen sai kyllä olla. Varmasti suosittu paikka vkl.n ja parempaan sesonki aikaan mutta silloin pysyn itse mieluusti poissa. 

 

En muista lenkin nimeä mutta joku pieni muutaman km järven ympäri lenkki oli päivästä oli tullut jo kuumahko. Mutta mikäs näistä maisemista oli nauttia ja rantakivillä eväitä syöden katsellesssa kun kesä näyttää parhaista puolia. 


Ensinmäistä kertaa kohtasin narulautan jolla piti hinata itsensä vastarannalle. 
Onneksi eräs pyöräilijä tuli hakemaan vaikka oli jo vähän matkaa kerennyt edetä, ja johan se kahdestaan oli kevyempi ylittää. Kiitokset hänelle ja muille jotka ottavat kanssa retkeilijät huomioon. 


Yö oli oikein rauhallinen ja suurin osa autoista oli iltaan mennessä kadonnut, ainoa negatiivinen asia oli parkkipaikalla kun kanssa retkeiliä parkkeerasi autonsa liian lähelle ja kehtasi vielä ovelle kolhia omaa ratsuani xD Olisi siinä kyllä tilaa ollut vähän kauemmas jättää mutta meitä on moneen junaan. 

Siitä kuitenkin aamupalan jälkeen ajelin puumalaan, vaikka joskus olin siellä käynyt oli paikka jäänyt kummittelemaan mieleen ja pitihän siellä nyt lounas käydä nattimassa, ja muikkuja tietenkin.  

Matka jatkui Savonlinnaan jossa oli joku kesän avaus rieha ja katsoin parhaaksi katsella sitä etäältä ja kerätä päivällis tarpeet matkaan ja jatkaa eteenpäin. 

Järvisuomea tuli ajeltua ja ihasteltua maisemia. sitten alkoikin taas yöpaikan metsästys. 
Löysinkin kartalta jonkin matkanpäästä syrjän laguunin ja paikkaherätti mielenkiinnon ja miksipäs ei. Joten nokka kohti uutta seikkailua. Tie perille oli melkoisen kimurantti nätisti sanoen mutta ajettavissa oleva. 


Aivan mahtava puskaparkki ja suhteellisen helppo polku kiersi laguunin. Mikä ilmeisesti joku vanha louhos taas mutta mitäs sitä pienistä kun ei nekään meistä. 

Seuraavana aamuna oli jo vähän tunne että voisi alkaa suunnata kotiapäin ja koska seuraava reissu oli jo suunnitelmissa ja pitäisi vähän ehtiä sinnekin varautua niin otinkin suunnan kotiakohti. 
Välillä vielä mummoa moikkamaan ja lämminruoka on lämminruoka vaikka yö paikasta kieltäydyin kohteliaasti niin mukava pikku pysähdys. 

Jokin pieni uimaranta kiviniemen kupeessa vielä tuli tutuksi kun päivällisen jälkeen tulikin väsy ajamisesta ja jäin tähän yöksi. 

Mutta seuraava reissu oli jo nurkantakana ja norjahan se mielessä jo kummitteli. Senja tarkemmin oli tarkoitus lähteä kiertämään. Mutta siitä seuraavassa ja näihin tunnelmiin. 












Kommentit

Suositut tekstit