Reissuvuosi 2023 osa.3

Lappajärveltä herätty ja voin kyllä tätäkin paikkaa suosilla, en juuri perehtynyt mitä toimintaa tai tarjottavaa täällä olisi ollut, suihku toimi ja sitä olin hakemassa :D Alue oli mukavan avara ja hyvät polut kiersi alueella ainakin.



Päivästä näytti tulevan oikein aurinkoinen ja edelleen viileän yön jälkeen se olikin positiivinen yllätys. jonnekkin pienen puron rantaan päädyin lounastamaan ja sielläkin oli ulkoilu ja luontopolku reittejä nii pieni jaloittelu oli paikoillaan. 

seuraavana päivänä oli tarkoitus tuurinkyläkauppaan suunnata piipahtamaan koska miksipäs ei ja otinkin siitä suunnan ja lähdin etsimään mielenkiintoista yö paikkaa. 


Päädyin lopulta jonkin louhoksen rinteelle kun aikana mapsista etsiskelin sopivan syrjäisiä ja mielenkiintoisia paikkoja veden ääreltä. 
Tämä vaikutti oikein sopivalta yöpymiseen ja päivällisen jälkeen kävinkin alueen kiertämässä ja löysin mielenkiintoisia kiviä, eihän niistä kuvia ole mut perus kiviä hienompia oli :D 


Jokin sukellus seura tässä varmaan pitää toimintaa yllä, jalkoja tarkenin lillutella mut en taaskaan uimaan tarennut.. varmaan ois ollut makia sub-lauta paikka jos olisi ollut se lauta :D 


Siitä tuuri kiertämään ja kaikki siellä käynyt nii siitä sen enempää, aamupäivä meni siellä ja lounaaksi tuuri burgeria tietenkin teemanmukaan. 

Siitä suunta Virroille kun siellä en muistaakseni ollut koskaan käynyt ja no miksipäs ei. 


Sieltä bongasin jonkun museo alueen mikä herätti mielenkiinnon ja sen ympäristön kiersin oli siellä aittoja täynnä historiaa ja muuta teemaan sopivaa. paikan kuitenkin kruunasi hieno minigolf rata. 

siitä vähän matkan päässä oli joku luontoreitti joka näytti että kiermurtelee kivasti joen vartta nii ajattelin käydä piipahtaa siinäkin. 


Pari km kävelyä ja siellä olikin oikein mukava pieni kahvila ja sopivasti tuli vielä kaatosade kuuro päälle nii hyvä ottaa pieni hetki ja nauttia maisemista. 

Tässä kohtaa kelinäytti vähän epävakaalle ja mietinkin et minnes siitä suuntaisi.  No olin aina halunnut mennä Helvetinjärven kansallispuistoon ja ajelinkin sinne ja ensin ajattelin jäädä yöksi ja kierrelle jonkin pienen lenkin siellä, mutta sää oli jo niin epävakaa etten sitten kuitenkaan kehdannut lähteä ulkoilee. ja netti oli sen verta olematon ettei mikään toiminut eikä edes netliksiä päässyt katsomaan. Siinä sitten puntaroin vaihtoehtoja ja mitä haluan vielä tehdä. vaikka seuraavana päivänä näytti hyvä ilmaa nii ajattelin tämän luotopuolen olevan nyt taas täynnä ja ajelinin Tampereelle etsimäään yö paikkaa. 

Johonkin uimarantaan tai veneenlasku paikkaan jäin yöksi. Varmaan en olisi jäänyt jos porukkaa olisi ollut mutta tosiaan kylmät ilmat ja vesi aivan hyistä nii rauhassa sai olla ja muutamaan kalastajaa lukuunottamatta ei siinä juuri ihmisiä pyörinyt. 

Seuraavana aamuna pika visiitti ideaparkkiin aamupalalle ja siitä suorana hämeenlinnaan. 
Ajattelin viimein rikkoa Hämeenlinnan linnan kirouksen koska sinne ole koskaan päässyt sisälle aina ollut kiinni kun olen yrittänyt :D 

Mutta viimein päästivät sisälle. Kolmas kerta todensanoi! 





Siellähän se päivä vierähti melko pitkälti ja taas oli aika suunnitella että mille sitä alkaa. 

Lopulta päädyin lähtemään Helsingin suuntaan kun olinhan jo niin lähellä ja joka tapauksessa sinne matka.
Pääsin jälleen kokemaan ruuhkahuiput ja kiroamaan omaa syntymää. Mutta selvisin :D 
Pakkohan seon tunnustaa ettei kaikista ole tuolla asumaan aivan liikaa ihmisiä ja hälinää. Toiset siitä tykkää ja ei sieltä koskaan pois halua eikä siinä mitään kaikki saavat minun puolesta asua ympäristössä missä viihtyvät. 

Pika kelaan tämän helsinki osuuden kuitenkin pois, siinä se kyläillessä meni ja jne. 
Turussa ja Tammisaaressa kävin vielä merta ihastelemassa ja Turun linnan kiersin. 
Tästä reissu jatkuu kuitenkin itäänpäin seuraavassa osassa. 











Kommentit

Suositut tekstit