Reissuvuosi 2023 Matka norjaan osa1

16.6.23 Starttasi reissu mitä olin odottanut jo pitkään. Auton nokka kohti pohjoista ja päämäärä oli Alta ja pohjois-norjan jylhät maisemat. Lofooteilla olenkin pariin kertaan käynyt ja nyt oli suunnitelmissa Senjan kierros. Viikon verran olin varannut aikaa tai no 6pv oli tavoite niin ehtii palautua ennen töihin paluuta sen kokonaisen päivän. 
Edellisestä reissusta ei kauaa kerennyt kulua mutta sen verran että sai pyykin pestyä ja kotityöt tehtyä.

Mutta takaisin näihin tunnelmiin. 

Vähän ennen enontekiötä oli ensinmäinen yöpyminen jonne painoinkin tukkaputkella ja nukkumaan ja aamulla matka jatkui.  



Oikeastaan Enontekiöltä aivan Altaan saakka oli matka melko tylsää erämaa maastoa mutta ei se yllätyksenä missään nimessä tullut. Mutta se näkymä mikä avautui Altaan saapuesssa oli jotain minkä toivoisi jokaisen kokevan. 

Isnestoften oli tavoitteena saavuttaa vielä illaksi ja matkanteko sattuneesta syystä vähän hidastui mutta sopivasti iltaa vasten olinkin jo päämäärässä. 


Mikäs näissä maisemissa oli iltaa odottaa ja tehdä päivällistä. 




Illan tullen jotain pieniä mäkäräisiä ja kärpäsiä oli ilmassa mutta itikoita ei juuri ollenkaan. 
Ennen juhannusta pyrin nämä pohjoisen reissut ajoittamaan aivan ötökkätilanteen takia. Ei tänneasti viitsi lähteä Heinäkuussa itikan ruuaksi. Säät näytti suosivan oikeastaan koko reissun ja koitin ajoittaa ajamisen ja päämäärän säitten mukaan etten nyt vesisateessa joutuisi viettämään lomaa. 



Siitä sitten ajalin rantaviivoja pitkin Gorsabruan putousta katsomaan. Ja taas ehdottomasti suositusten arvoinen paikka. Täällä olen halunnut jo pitkään käydä ja viimein sain reissun tehtyä. 


Jos jotain negatiivista pitäisi etsiä niin lampaangaggaa oli siis jokapaikassa ja se haju oli paikkapaikoin melkoinen ja rajasi kyllä omallakohdalla yö paikkoja vaikka tosiaankaan mikään ronkeli ole. 
Ja päivän patikoinnin jälkeen olikin tavoite löytää jokin leirintäalue jotta pääsee kunnon suihkuun. 


Olisiko ollut Birtavarren leirintäalue missä olin yötä sitten. 
n.20e taisi olla yö ja siihen nyt kuului kaikki huoltorakennusten palvelut, en itse muita kyllä tarvinnut paitti suihku. Se ongelma pitäisi ratkaista kyllä tulevaisuudessa. Jonkin moinen parempi suihku olisi kyllä hyvä olla. Vesi vain pitkälti ongelma kun sitä pitäisi kuljettaa mukana sitten enemmän. 
Korkeammalle vuoristoon kun ajeli niin lunta oli vielä paikkapaikoin melkopaljon mutta tiet kyllä aivan sulat ja hyväkuntoiset jos nyt jossain oli remontteja menossa nii ei tuo omaa reissua hidastanut. 

Tässä kohtaa puntaroin säänkehitystä että lähdenkö Senjan suuntaan suoraan vai ajanko Lyngeniin mutta koska Senjalle näytti hyvää ilmaa seuraavat  pari kolme päivää ja se oli kuitenkin se pää tavoite päästä se kiertämään niin lähdinkin sinne suuntaan ajelemaan.  

Jatketaan Senjalta seuraavassa. 



Kommentit

Suositut tekstit