Reissuvuosi 2023 osa.1

 Jäänyt blogin päivittely nyt vähän vähälle mut koitetaan koota tänne  nyt vuosi 2023  ja ajatuksethan ovat jo vuodessa 2024 ja mitäs sitä silloin keksisi. 


Auton isoin muutos edellis vuoteen oli, että viimein poisti väliseinän ohjaamon ja takaosan väliltä.
sen olen kuitenkin jo laittanut takaisin talveksi, mutta lähtee kyllä irti taas kevään mukana.
Antaa kyllä aivan mahdottomasti tilaa ja tilantuntua enkä kyllä ymmärrä miksen sitä jo poistanut ekavuonna. 



Ensinmäinen reissu tulikin 5.5.23 tehtyä, melko vilpoinen kevät ja kiiminkiin ajelin muuttolintuja katsomaan vaikka mikään bongari tosiaan ole. Taisi olla kuitenkin plussan puolella jo ilmat ja makuupussissa tarkeni oikeinkin hyvin. 

Seuraa reissu tuli sitten 15.5 ja ajelin oijärvelle yöksi ja siitä matkajatkui puolangalle hepokönkään putousta katsomaan.  Kevät oli jo hyvin edennyt tuolla suunnassa ja 10asteen kohdilla jo mentiin. 


Kyllä sitä jo Kesää kohdin mentiin ja vauhdilla. Oijärvi jäi vähän kuluamatta kylmän tuulen ja jokseenkin aikataulun takia kun hepoköngäs oli se pääkohde minne tähtäsin. 



Oijärveltä tosiaan matka jatkui alaspäin ja mukavahan sitä on matkaa taittaa kun luonto herää eloon. 




Hepoköngästä voi kyllä suositella varsinkin keväällä kun vettä tuntuu riittävän ja aivan mahtavat maisemat vaikka vähän vielä reitit kosteita tai oikeastaan poikki paikkapaikoin purojen tulvimisen takia. 

Tarkoitus oli jäädä sinne yöksi mutta parkkipaikka oli melko täynnä ja hälyisä niin ajattelin lähteä ajelamaan kohti pohjoista ja etsiä jonkin mukavan yöpymispaikan, joka sitten löytyikin kiiminki joen varresta. 


Ainakin itse tykkää nauttia hiljaisuudesta silloin kun on reissussa, ja vaikka koittaa hakeutua rauhalliseen paikkaan yöksi niin on sitä joskus aina kaupungissakin yöpymisellä puolensa. 

Tämä oli tämmöinen pieni kevään avaus taas tähän harrastukseen ja kesälomat jo tässä kohtaa poltteli taskussa ja seuraavat reissut olikin ajatuksissa valmiina.  






Kommentit

Suositut tekstit