Lähimatkailu

 Tehdäänpäs pieni kooste kesän 2023 lähimatkailusta, oli kyseessa sitten vkl reissut tai pelkkiä yön yli irtiottoja arjen keskellä. Keväällä 23 oli siis tavoite viettää autossa mahdollisimman paljon öitä ja tulihan niitä aivan kohtuullisesti mutta alle 50 taisi olla kuitenkin mikä oli tavoite. Joka vkl tuli jossain oltua ja viikollakin aina kun vain tuli sopiva sauma niin pitihän se mapsista joku syrjäinen puska metsästää ja lähteä katsomaan olisiko siellä tämän illan majapaikka tarjolla.  


Tähän en nyt sen kummemmin ala paikkojen koordinaatteja listaamaan, jokainen voi Park4night sovellusta selata ja puskaparkki karttaa mapsissa tutkia. Sieltä kun mielenkiintoisen paikan löytää niin melko varmasti ei tarvitse olla yksin. Joku heinäkuinen perjantai ilta ajelin Kemijoen rannalle niin olihan siellä matkalaisia aivan ruuhkaksi asti, jos en kauheasti valehtele niin 6auto kuntaa oli samassa kohteessa ja lisää olisi tullut mutta eipä sinne enempää mahtunut. 
Röyhkeimmät tosiaan tehneet leirin suoraan laavun eteen ja majoittuneet siihen.. No moneen junaan on ihmisiä mutta kyllä jokaisen toivoisi miettivän vähän käytöstapoja. 
  

Paljon tuli sitten etsittyä yö-paikkoja aivan satelliitti kuvista ja vain ajelemalla pikkuteitä ympäriinsä, mutta niinhän se puskaparkkeilu monesti toimii. 

Sitten on taas se toinen mielenkiintoinen puoli kun löydät aivan mahtavan paikan ja saat olla siellä aivan rauhassa ilman minkään laista liikennettä. Kyllähän niissäkin hetkissä on puolensa.

Paljon taas paikkoja löytyy missä yöpyjiä ei enää haluta riesaksi ja haitaksi, Ja pakkohan se on tunnustaa että melkoisen sikamaista toimintaa saa todistaa kun tuolla liikkuu. Toisilla on se roskien poisvienti aivan vieras käsite, Ja jos pitää tarpeilla käydä niin se lapio sitten painaa siinä autossa ilmeisesti sen verta paljon että ei varmasti ole mukana.. 


Ensikesänä menee se 50yötä rikki ja siitä sitten kohti päämäärää 365 yötä autossa. Voi olla että siihen on kuitenkin vielä matkaa ja autopitänee päivittää isompaan versioon ennen lopullista ratkaisua. Eikä tätä ole tosiaan talveen rakennettu että syksyllä laitetaan vain talvilepoon tämä harrastus toistaiseksi. 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan autossa eläminen on mahdollista, suomen olosuhteet tekee siitä haastavaa eikä perhetilanne asiaa helpota mutta tehtävissä oleva unelma kuitenkin. Työt rajaa asiaa jonninverran tietenkin ja pitäähän sitä jotain tehdä että saa tankkiin tavaraa ja mahaantäytettä.  

Pääsiäisenä hyvällä tuurilla kausi taas avataan tai viimeistaan toukokuussa kun kevätkoittaa. 

seuraavista reissuista taas tulee jatkoa jossain vaiheessa. 


-Repa

Kommentit

Suositut tekstit