Reissuvuosi 2023 Matka norjaan osa 2

 Matka Senjalle siis aloitettu, sääennusteet näytti aivan mukavaa keliä seuraavat 2-3pv ja ajattelin että tuskin ehdin tällä kertaa kauempaa siellä ollakkaan. 


Eletään siis kesäkuun 19:sta päivää ja lämpötila huitelee 22asteen pinnassa loma lähenee loppuaan mutta tuntuu ettei töihin ole tällä hetkellä niin kiire. Lähdin saarta kiertämään myötäpäivään ja rengasreitin varrelta otin pistoja pieniin kyliin ja pikkureiteille mahtavien maisemien toivossa. 



Ja niitähän riitti oikeastaan matkanteko oli niin hidasta että tuntui ettei pääse kun seuraavan mutkan taakse ja taas oli lähdettävä kuvaamaan maisemia. 

Joitain pieniä vaellus reittejä kävin kävelemässä mutta jätin kaikki päivä reissut seuraavaan kertaan lähinnä kun lämpötila nousi jo liki 30asteeseen.  Ja ajattelin ettei tarvitsisi sitten ajaa tukkaputkella tätä maailman laitaa ympäri. 
 

Tiet oli pääasiassa hyvässä kunnossa muutamaa tietyö osiota lukuun ottamatta, mutta kuitenkin rengas reitti oli ympäri ajettavissa vaikka joskus ilmeisesti on kiinni jostain isompien tunnelityömaiden takia. 
Se on pakko myöntää että tunnelit ja tietkin paikkapaikoin on todella ahtaita ja pimeitä. Vaikka auto ei ollut mikään iso oli tunneleissa mahdoton mahtua kahtaautoa rinnan kulkemaan ja toisinaan useiden km mittaiset tunnelit olivatkin mieleenpainuva kokemus. 


Mutta kun yöpaikka löytyy ja näkymä makuuhuoneesta on tämä niin paha tästä mitään pahaa sanottavaa on keksiä. 




Lofootit on tullut tutuksi tosiaan aikaisempina vuosina ja Senja jäänyt jotenkin takaalalle mutta pakko tunnustaa että Senja vie kyllä tämän kamppailun ja kirkkaasti ainakin omasta mielestä ja voi olla että sää olosuhteet vaikutti osaltaan lopputulokseen. 


Lopuksi kun Senjalta maltoin lähteä ajelin vielä Lyngenin kautta mutkan kun sää siellä oli helpottanut ja pitihän siellä päästä myös käymään. 

Siitä alkoikin sitten pitkä kotimatka, mutta ajatuksia ei meinannut saada enää pois näistä maisemista ja niiin paljon jäi näkemättä ja johan siinä uudet reissut jo alkoi muodustua päässä. 

Tässä oli nyt kesäloma reissut vuoteen 2023

Paljon vkl reissuja tuli myös tehtyä ja niistä ehkä jotain myöhemmin. Ja koska tämä autossa asuminen ja sen tuoma henkinen rentous jotenkin on kolahtanut niin myös työ päivien välissä on auto toiminut kotina ja kesämökkinä lähimatkailun saralla. 

-Repa 









Kommentit

Suositut tekstit