Äkäslompolo elokuussa


Kesä alkaa olemaan syksynpuolella näin elokuun puolessavälissä, Ja viimeisistä kesäpäivistä pitää ottaa kaikki irti. Pitkä vkl ja suuntana taas ylläs tunturin mahtavat pyöräilymaastot.

Majapaikkana tälläkertaa oli Pakasaivon tarjoama jylhä maisema josta kuva jutunlopussa, Suosittelen kyllä vaikka päivä retkeä sinne oli tosiaan kyllä käymisen arvoinen paikka ja jos yöpyy alueella niin kannattaa käydä uhrikivellä haistelemassa ilmaa.. 



Reitti kulki tällä kertaa vaarojen yli äkäslompolosta ylläsjärvelle ja metsäpolkuja takaisin.
Keväällä täällä kävinkin viimeksi polkemassa mutta silloin ei ollut vielä ylös asiaa kun lumitilanne oli vielä melko raju mitä ylemmäs meni. 

Kelit suosi tällä kertaa hyvin vaikka melko arpapelillä pitä lähteä koittamaan pari sadekuuroa mut muuten oikein nättejä päiviä +15 varmaan lämpöä ja auringossa tulikin jo kuuma. 

Reittejä oltiin korjailtu jonkin verran ja uusiakin oltiin tekemässä tai viimeistelemässä. Yhden kerran tuli suunnistus virhe ja suoltahan sitä sitten itsensä löysi lopulta ja seuraava yö olikin pakko mennä leirintäalueelle että sai kengät kuivaksi ja muutenkin lupasi kylmää yötä liki pakkasta niin parempi päästä sähköjen nokkaan niin sai pikkupatterin lämpenemään ja sitten olikin aivan soppeli nukkua. ja kuivata kamppeet. 

 
Paljon on tullut koluttua nyt suomenmaata ja käytyä vaikka ja missä tutkimassa ja ihailemasssa tätä tarjontaa. Vaikka pakko myöntää kun karttoja tutkii niin tajuaa miten vähän sitä on silti kierrellyt vuosien aikana ja kuinka paljon olisi vielä käytävää. Alkaa silti tuo eurooppa kiinnostamaan enemmän ja enemmän. 
Sitten vain se ainainen ongelma... Aika.. 

Ei oikein töitäkään kehtaa lopettaa sen takia :)

Mutta pikkuhiljaa yksi reissu kerrallaan mennään jatkossa ja katsotaan mitä elämä tuo vielä eteen. 



Pakasaivo eli lapinhelvettihän on noin km pituinen rotkojärvi, melko syrkät seinämät n50m vedenpinnasta järven pohjoispäässä. veden syvyys 60m. Tämähän oli joskus ollut haltioiden palvontapaikka ja uhrikivikin aivan käytössä ollut hyvän sadon toivossa. 

Että käykääpäs retkellä jos tuollapäin liikutte. 

Kommentit

Suositut tekstit